torsdag 3 april 2014

Eldklotet

Hej!

I slutet av veckan spelar vi Eldklotet med fyror och femmor. Det vi tränar i den leken ingår ju i förmågan "att röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang" och det gör ju i stort sett allt vi gör på idrottslektionerna. Förutom det så tränar vi kasta, kondition, samarbete och taktiskt kunnande.
Vi kör tre omgångar, om vi hinner. Först till två vinster och sen byter vi lag med hjälp av kortleken, som vanligt. Första omgången med ett klot, andra med två klot och en avslutande omgång där vi spelar om vem som slipper undanplockningen. Jag brukar ju betona att vi inte tävlar här i skolan, men eftersom vi ska forma eleverna för det samhälle vi lever i ingår ju även att lära sig vinna och förlora. Då tycker jag det kan vara lagom att tävla om undanplockning.

Med ettor och tvåor tränar vi med bollar. Vi tränar med fotbollar, basketbollar (med mjuka bollar för ettor), bordtennisbollar, tennisbollar och innebandybollar. Fem olika stationer där det gäller att kontrollera sin egna boll. Det är inte det lättaste, men eleverna var superduktiga. Roligast att se var nästan att även om de blev störda av någon annan accepterade de detta och bara körde vidare. Det värmer en i hjärtat att se en sådan empati.

Ha det gott!
/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar