onsdag 23 april 2014

Tillbaka efter påsk

Hej!
Äntligen är man tillbaka där man hör hemma. Visst är det härligt att vara ledig ett par dagar, men för att uppskatta ledigheterna måste man även, såklart, jobba.
Denna veckan kör vi Skeppsbrott och Ambassadören.
Skeppsbrott tränar de grovmotoriska rörelserna. Framförallt tränar vi på att springa, klättra, hoppa och hänga. Men vi tänar också sammansatta grovmotoriska rörelser som t ex springa och hoppa.
Förutom rörelseträningen tränar vi också på samarbete och taktik. Det gäller för jägarna att fånga in en flock av elever och kunna bränna flera åt gången, samtidigt som det då såklart gäller för de andra att inte bli infångade.
Sist men inte minst så tränas kroppens viktigaste muskel, hjärtat. Vi får en ordentlig pulshöjning under passen.
I Ambassadören tränar vi framförallt de grovmotoriska rörelserna springa, kasta och fånga. Här tränas samarbete och taktik i än högre grad än skeppsbrott. Det gäller att avväga om man ska kasta ärtpåsar och försöka befria sina kompisar, eller försöka bränna sina motståndare. En inte helt enkel uppgift, och man brukar märka stor skillnad i det taktiska tänkandet mellan de yngre eleverna och de äldre.
Nästa vecka börjar vi uteidrotten. Tänk på att det fortfarande kan vara ganska kallt, framförallt under morgonlektionerna, så klä er efter vädret. Bättre att ha för mycket på sig och ta av sig om man blir varm, än att ha för lite på sig och frysa.
Ha en go vecka!
/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar