tisdag 4 mars 2014

Lyssnarposition

Hej!
Med tanke på alla artiklar jag har länkat till som visar vikten av rörelse så vill ju vi på idrotten att det är det vi i huvudsak ägnar oss åt under lektionerna. Trots det finns det tillfällen då vi måste ge instruktioner, eller svarar på frågor etc. Då vill vi att du som elev intar så kallad lyssnarposition. Det kan vara på plats med en liten repetition av vad vi menar med begreppet lyssnarposition.

Då vill vi att du:
1 - Är stilla
2 - Är tyst
3 - Tittar på den som pratar (kan vara svårt om det t ex är en kamrat på en bänk långt ifrån dig som pratar, då kan man göra ett undantag för denna punkt)

Kan de tillfällen då vi ber om lyssnarposition bli så korta som möjligt får vi mer tid till att göra det som all forskning pekar på är viktigt, nämligen röra på oss. Det är var och ens ansvar att man intar lyssnarpositionen så snabbt man kan. Skulle kamraten bredvid har glömt bort sig är det helt okej att påminna honom/henne.
Denna veckan har det tagit allt mellan 3 och 60 sekunder att inta lyssnarpositionen, och givetvis strävar vi med alla klasser att det är närmre 3 än 60 sekunder.
Ha det gott!
/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar