onsdag 7 maj 2014

Regnet står som spö´n i backen

Hej!

Idag får vi som har uteidrott verkligen klä oss efter väder....

Denna veckan avslutar vi ettornas och tvåornas inneperiod. Vi avslutar med skeppsbrott. Det momentet tränar de grovmotoriska färdigheterna klättra, hänga, hoppa, balansera och springa på ett lekfullt sätt. På köpet får vi en stor portion samarbetsträning och en rejäl pulshöjare.

5A ska träna sin kondion och uthållighet idag genom löpning. Hoppas de flesta kan slå sina tidigare rekord. På fredag blir det lite lugnare för den klassen, eftersom det då står racketsporter på schemat. Vi kommer att spela tennis, bordtennis och speedminton. Förhoppningsvis blåser det inte så mycket, eftersom det försvårar spelen betydligt. Syftet med racketsporterna är att träna öga-hand koordination, samt att springa och slå till bollen samtidigt (en sammansatt rörelse). Vi märkte igår att man måste ha ett ordentligt fotarbete vilket leder till att pulsen också stiger en hel del.

Fyrorna och 5B avslutar veckan med Catch the flag. I det momentet tränas det taktiska tänkandet, samarbetsförmågan och för de som springer mycket även såklart konditionen. Leken går till så att det är två lag emot varandra (korten delar in oss). Lagen ska stjäla "flaggor" från varandra. När man kommer över på motståndarsidan kan man bli pjättad och hamnar då i fängelse. Där kan man bli räddad om en lagkamrat springer in i fängelset och räddar.

Med förhoppning om en solig avslutning på veckan.

Ha det gott!
/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar